Vacuflex

Vacuflex systemet är en kombinerad zonterapi och akupunktur behandling utan smärta och utan nålar. Kineserna har delat in kroppen i meridianer, energi kanaler, vilka är “elektriska” kanaler utspridda över hela kroppen. Varje meridian är kopplad till ett viktigt organ som den fått namn av.

Vacuflexsystemet består av ett par filtstövlar med lufttätta plastpåsar omkring, vilka genom vacumtryck över hela foten ger en zonterapi behandling. Stövlarnas tryck kan upplevas som små “stick eller pirr”men lättar oftast efter någon minut; det betyder att man har obalans i respektive område. Efter dryggt 5 minuter tar man av stövlarna; trycket lämnar en färgkarta på fötterna under några sekunder då kan man avläsa olika typer av obalanser. Blått indikerar akuta problem, gult slembildningar, rött en översyrlighet och vitt mer kroniska tillstånd. När man “läser av” foten kan det visa sig om obalansen är mer kopplad till ett organ eller om det har drabbat även det respektive organens meridianen och vanligtvis brukar det visa sig genom olika symtom. En terapeut som känner till hur meridianerna löper genom kroppen kan känna igen vilken obalans det rör sig om. Rätt ofta kan det inträffa att man har flera symptom längst en och samma meridian som tex: ont i nacken, smärtor i höft och lateralt i knäet, illamående, smärtor och obehag utmed revbensbågen osv…allt detta tyder på att gallblåsans meridian inte fungerar som det ska och att energiflödet i respektive meridian är störd.

Behandlingen omfattar även sugkoppar. Dessa utplaceras på akupunkturpunkter istället för nålar längs armar och ben, där energin är lättare att påverka. Sugkopparna flyttas runt hela tiden, de sitter inte länge på en meridian eller zon.

Vacuflexsystemet ger en mycket stark helhetsbehandling utan biverkningar. En viss utresning kan äga rum inom de 3-4 närmaste dagarna efter behandling men det är helt normalt då matspjälkningsorgan, njurar och blåsan får igång avgiftnings processen.

Läs mer om detta på Dougans Vacuflex- länken längre ner på sidan.

Vacuflex behandling

ca. 45 min

Hammarvägen

   700 kr

25% moms ingår i priset.