Akupunktur

TCM – Traditionell Kinesisk Medicin är den äldsta, levande medicinska traditionen. Den tar hänsyn till hela människan.

En central tanke inom Traditionell Kinesisk Medicin är att tillvaron skall vara i balans. Förhållandet mellan yin och yang symboliserar denna balans. En annan bärande tanke är att kroppen innehåller energibanor “meridianer”, där livsenergi “Qi” flödar. När Qi cirkulerar med jämnhet i kroppen har vi balans och allting fungerar optimalt. Det är varken brist eller överskott och balansen mellan yin och yang är perfekt. Störs detta flöde uppstår obalans/sjukdom. Syftet med behandlingen är att reglera qi, att återskapa kroppens naturliga energibalans samt att få igång kroppens självläkande förmåga.

Med hjälp av mycket tunna nålar stimuleras särskilda punkter längs kroppens energibanor, detta för att dämpa ett överskott eller stärka en svaghet; kommunikationen mellan meridianerna förbättras och blodcirkulationen ökar. Akupunkturnålarna som används är sterila engångsnålar av rostfritt stål. Själva sticket upplevs så gott som smärtfritt och brukar ej vara ett hinder för fortsatta behandlingar. Tvärtom, en behandling upplevs ofta som behaglig och avslappnande.

Koppning används ofta som ett komplement till akupunkturbehandlingen. Man använder koppar av glas eller annat material som anbringas över vissa områden på kroppen. Det vakuum som bildas, bidrar till en ökad blodgenomströmning i muskler och hud. Detta gynnar borttransport av slaggprodukter i vävnaden, musklerna värms upp och slappnar av.

Moxa är en värmande och behaglig behandling som med hjälp av torkade gråbo-stavar värmer akupunkturpunkterna. Syftet med moxibution är bl a  att värma meridianerna, cikulera Qi och blod och förebygga sjukdom.

Tuina-massage är en unik och flertusenårig behandlingsform som härstammar från Kina och är en del av den traditionella kinesiska läkekonsten, TCM. Alla olika varianter där man påverkar kroppen för att ta bort muskelspänningar och energiblockeringar och för att öka cirkulationen och rörligheten kallas i Kina för tuina.

Tuina är en dynamisk massageform som aktiverar meridiansystemet, den påverkar positivt på kroppens inre organ, deras funktioner och hela energisystemet.

Massagens roll är att återställa flödet och reglera nivån av energi och blod i kroppen, ökar immunförsvaret samt leder till en mer avstressande och avslappnande effekt.

Akupunktur 
Första behandlingen

ca. 1 h 30 min

Hammarvägen

   760 kr

Floragatan

 760 kr

Akupunktur 
f.o.m andra behandlingen

ca. 45 min 

Hammarvägen

   590 kr

Floragatan

 590 kr

25% moms ingår i priserna.

balantza header 1-01.jpg