Akupressur

Akupressur är en kombination av orientaliska, japanska, kinesiska samt vänsterländska metoder. Det är en mycket gammal form av kroppsterapi som bygger på samma teori om kroppens energier som akupunktur. Istället för att använda nålar stimuleras speciella punkter på kroppen med fingrarna för att återställa balansen i blodomloppet, energibanorna och nervsystemet.

Akupunkterna är som slussar och genom att trycka på dem kan energiflödet regleras. På det här sättet kan man påverka alla tillstånd i kroppen som t.ex. spänningar i axlar, huvudvärk, yrsel, ont i ryggen, magproblematik, urinvägsbesvär, muskulära problem osv., men inte bara kroppsliga tillstånd, utan även känslomässiga och mentala tillstånd som tar sig kroppsliga uttryck. Enligt kinesisk filosofi ser man fysiska, emotionella och mentala tillstånd som olika uttryck för en och samma energirörelse.

När Qi – livs energin rör sig harmoniskt i kroppen så håller vi oss friska och mår bra. Men hamnar Qi i obalans p.g.a. olika orsaker då mår vi dåligt och kan på sikt leda till att vi blir sjuka.

Behandlingen leder till att hela människan stärks och att både fysisk och mental hälsa kan påverkas till det bättre.

”Händernas tryck får livets källor att flöda.”    

 

-Tokujiro Nanikoshi

Akupressur behandling

ca. 45 min

Hammarvägen

   680 kr

25% moms ingår i priset.